Crespes. Prenez de la fleur et destrempez d'œufs tant moyeux comme aubuns osté le germe, et le deffaites d'eaue, et y mettez du sel et du vin, et batez longuement ensemble : puis mettez du sain sur le feu en une petite paelle de fer, ou moitié sain ou moitié beurre frais, et faites fremier; et adonc aiez une escuelle percée d'un pertuis gros comme vostre petit doit, et adonc mettez de celle boulie dedans l'escuelle en commençant ou milieu, et laissiez filer tout autour de la paelle; puis mettez en un plat, et de la pouldre de succre dessus. Et que la paelle dessusdite de fer ou d'arain tiengne trois choppines, et ait le bort demy doy de hault, et soit aussi large ou dessus comme en bas, ne plus ne moins; et pour cause .
Modern Recipe Interpretation:
1 3/4 cup flour
2 eggs
1/2 tsp salt
3/4 cup white wine
1 cup water
butter for the pan (melted)
sugar for the topping (sprinkled on top)
Mix the ingredients together. Heat the pan on medium low heat. Yield: 12 large pancakes
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Works Cited
"Crespes." http://www.medievalcuisine.com/Euriol/recipe-index/crespes. 13 March 2020.
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